Monday, May 9, 2011

Moekunstnik lõi progejate abil disainerite loomingukeskkonna


Moekunstnik Hanna Korsar ja tema tiim tegid Garage48 startupide meisterdamise üritusel valmis disaineritele mõeldud veebikeskkonna Stylish.im. Disainerite loomingut tutvustava veebisaidi üks eesmärke on julgustada neid omavahelisele koostööle ja hoida kokku moetarbijate raha ning aega.

Aprilli viimaseks nädalaks oli Stylish.im’iga liitunud 11 Eesti disainerit. Korsar räägib, et ta tahtis luua neile mõeldud veebikogukonna, et muuta nad selle läbi nähtavamaks.

„Me kõik pusime vaikselt oma nurgas ja meil kõigil on ka uhkeid saavutusi ette näidata, aga internetis leitavad me pole,“ ütleb Korsar. „Ka olen ammu oodanud tõelist omavahelist koostööd. Mul on alati häda sellega, et enda tehtud riiete juurde tahaks kliendile korralikke ehteid- kotte-kingi pakkuda. Aga kuidas leida need tegijad? Aega ju pole, et poode-galeriisid läbi kammima hakata.“

Stylish.im’i kasutegur peitub Korsari arvates juba selles, et nende looming on reaalselt leitav ning disainerid saavad selle läbi ka oma kliendibaasi jagada.
Nii kaua kui Stylish.im on arenduse staadiumis, on see disainerite jaoks tasuta.

Hiljem tahab Korsar küsima hakata aastatasu. Kaugemas tulevikus pole välistatud, et keskkond hakkab tööle ka veebipoena. Praegu sealt midagi osta ei saa, vaid tegu on eelkõige kontaktide vahendusega.

Loo kirjutamine rahastati Euroopa Liidu Sotsiaalfondi vahenditest, mis on suunatud innovatsiooniteadlikkuse tõstmiseks.

No comments:

Post a Comment