Thursday, July 1, 2010

Ettevõtted saavad pürgida Aasta Innovaatoriks veel nädal aega

Eesti ettevõtetel on veel nädal aega võimalik pürgida Innovaator 2010 tiitlile. Uuendusena on tänavusel konkursil eraldi kategooriad ka nn. pehme innovatsiooni saavutuste hindamiseks.

EASi innovatsiooni divisjoni direktori Ilmar Pralla sõnul eristab tänavust konkurssi see, et Aasta Innovaatoriks saab kandideerida kolmes kategoorias. „Eelmistel aastatel tulid kandidaadid enamasti välja tehnoloogiliste uuendustega, kuna näiteks ärimudeli või äriprotsessi innovatsiooni hinnati toodete ja teenustega samas kategoorias,“ selgitas Pralla. „Kolm erinevat kategooriat võimaldavad esile tõusta ka nn. pehme innovatsiooni lahendustel, mis seni jäid teenimatult tehnoloogiliste uuenduste varju.“

Tehnoloogiliste uuenduste kategooriasse oodatakse tooteid või teenuseid, tänu millele on ettevõte juba saavutanud majanduslikku edu. Ärimudeli innovatsiooni kategooriasse (organisatsiooni või protsesside ümberkorraldus või uuendus) kutsutakse kandideerima ettevõtjaid, kes on oma organisatsioonis läbi viinud muutusi, mis on taganud majanduslikku kasu või eristanud neid konkurentidest. Ettevõttes läbiviidud innovatsioon on aga kategooria kandidaatidele, kes on küll praeguseks uuendust või tootearendust läbi viimas või selle protsessi just lõpetanud, kuid pole veel jõudnud sellest veel majanduslikku tulu saada.

Aasta Innovaatori konkursi tulemused kuulutatakse välja 7. septembril Estonia kontserdisaalis pidulikul galaõhtul, kuhu saavad kutse 15 parimat innovaatori kategooria kandidaati. Võitjatele on EAS auhinnaks välja pannud osalemisvõimaluse kõrgetasemelisel rahvusvahelisel juhtimiskonverentsil ning ettevõtte eduloo avaldamise trükises „Eesti parimad ettevõtted 2010“.

Konkursil osalemiseks palub EAS täita kaks ankeeti veebilehel http://www.konkurents.ee/. Samalt veebilehelt leiab ka täiendavat infot konkursi tingimuste ja žürii kohta.

1 comment:

  1. Misasja te mõnitate,korraldage tootmispõhine majandus.
    Kuhu jäi too teraviljavalkudest biolaguneva kile tootmine?
    Aga too pump mis on kümme korda tootlikum ja samavõrra kaaluliselt kergem?

    ReplyDelete