Wednesday, July 20, 2011

Facebooki kõrvale tekib eestlastel uute sõprade leidmise teenus - Facematch!

Alates varakevadest räägitakse Eesti startup-sfääris värskest tegijast nimega Facematch.us (.us sellepärast, et .com oli juba võetud), mis on oskuslikult säilitanud enda ümber salapära.

Nad pidid algselt turule tulema juba aprillis, kuid lihvivad on toodet tänaseni. Facematch.us veebileht räägib saladuse loori kerkimisest ja launch’ist augustis 2011.
Facematch.us-i üks asutajatest Harri Hanson ütleb, et tegemist on asukohapõhise teenusega, mis keskendub peamiselt uute tutvuste loomisele, mitte olemasolevate hoidmisele, nagu paljud praegused populaarsed sotsiaalvõrgustikud.

Plaan on luua Facebooki platvormile uus teenus, mille abil saab lihtsalt ja kiiresti leida suhtluspartnereid inimeste seas, keda sa veel ei tunne, kuid kellega asud füüsiliselt lähestikku.

“Idee Facematch.us-i loomiseks tekkis vaadates tutvumisteenuste hetkeolukorda, kus viimaste aastate jooksul on innovatsiooni vähe olnud,” räägib Hanson.

Hanson väidab, et teenus on oma olemuselt unikaalne ning eelkõige just sellega loodetakse turul olevatele tutvumisteenustele konkurentsi pakkuda ja neilt kasutajaid võita. “Facematch.us on mõeldud suhtluskaaslaste leidmiseks, mis ei tähenda ainult meeste ja naiste vahelist romantikat, vaid ka võimalust kohtuda oma naabrite või seni tundmatute töökaaslastega, ” ütleb Hanson.

Ärilise poole pealt plaanib Facematch.us tekitada käivet asukohapõhisest reklaamist ja pakkumistest, millele lisandub freemium mudel, ehk et pakutakse lisaväärtust erinevate tasuliste teenustega.

Otseseid numbrilisi eesmärke Hanson avalikult välja ei käiks. “ Arvan et teod räägivad rohkem kui prognoosid. Oleme orienteeritud rahvusvahelisele turule ja võimalik maksimaalne kasutajate arv on kõigile teada. Kuna oleme Facebooki platvormil põhinev teenus, siis praegu on ülemine piir 750 miljoni kasutaja juures,” selgitab ta.

Riskikapitalist Allan Martinson leiab, et sihtrühmalt ja pakutavalt lisaväärtuselt sarnaneb Facematch.us paljuski tema enda projektile Flirtic, mis mõnda aega tagasi käivitus.

“Kui asja kallal piisavalt nikerdada, siis neil (Facematch.us-il) ehk õnnestub, aga nikerdada tuleb seal veel palju ja turg on konkurentsitihe,” ütleb Martinson.
Hansoni pole sellise käsitlusega nõus. Flirtic on tema arvates traditsiooniline tutvumisteenus. See tegutseb tõesti konkurentsitihedal turul, kuna põhineb juba aastaid eksisteerival mudelil, kus kaaslaseid leitakse küsimustike abil.

"Facematch.us lihtsustab seevastu protsessi oluliselt, võttes aluseks inimeste asukoha ning huvid just sellel hetkel, kui nad sisse logivad. See viib reaalajas chattivad inimesed kiiremini kokku ka väljaspool internetti,” ütleb Hanson.
Facematch meeskonna moodustavad viis liiget, nende hulgas Hanson ja Kaarel Kala.

Loo autor: Toivo Tänavsuu

1 comment:

  1. Tere kõigile
    Minu nimi on hr, Rugare Sim. Ma elan Hollandis ja ma olen täna õnnelik mees? Ja ma ütlesin ise, et kõik aitavad mind ja mu perekonda meie kehvast olukorrast. 300 000.00, et alustada kogu oma elu, kui olen 2 last ühe isaga ja sa maksad tagasi laenu palun võtke temaga öelge talle, et (hr, Rugare Sim) viitavad teid talle. Võtke ühendust hr Mohamed Careeniga e-posti teel: (arabloanfirmserves@gmail.com)


    LOANI TAOTLEMISE TEAVE VORM
    Eesnimi ......
    Eesnimi .....
    2) Sugu: .........
    3) Vajalik laenusumma: .........
    4) Laenu kestus: .........
    5) Riik: .........
    6) Kodu aadress: .........
    7) mobiilinumber: .........
    8) E-posti aadress ..........
    9) Kuu sissetulek: .....................
    10) Amet: ...........................
    11) Milline sa siin teid siin on .....................
    Tänu ja parimate soovidega.
    Saada aadressil arabloanfirmserves@gmail.com

    ReplyDelete