Wednesday, July 20, 2011

Narvas pettunud RevelMobilt teenus “Kus Ma Olen?”

Varem Narvas tegutsenud mobiili- ja veebirakenduste töökoda RevelMob tõi hiljaaegu turule teenuse nimega “Where M I” ehk Kus Ma Olen?

Teenus on mõneti sarnane teise Eesti startupi Tracklog omale, kuid erinevalt Tracklogist, mis jälgib sportlasi (suusatajaid, rattureid, jooksjaid jne) nende külge pandud GPS seadmete abil, võimaldab “Where M I” inimeste liikumist jälgida iPhone või Androidi telefonide abil.

“Where M I” saabus AppStore’i müüki mõned kuud tagasi (hind 1,99USD) ehk niiöelda maratonide hooaja alguses. RevelMobi asutaja, Eesti juurtega, kuid Londonis elav Roman Grigorjev ütleb, et erilist edu teenus praeguseks saavutanud pole, kuid firmal olevat mõned huvitavad uuendused veel varuks.

Jooksumaratonil on “Where M I”st kasu sel moel, et selle abil saavad pealtvaatajad jälgida jooksja edenemist rajal, liikuda temast ette raja äärde ergutama või lihtsalt veenduda, et nad on finišeerumise ajal õiges kohas.

Positsioneering aktiveerub niiöelda WMI võtmega (Location Key), mis on rakendusega kaasas. Reaalajas jälgimine “Where M I” abil on Grigorjevi sõnul mugav ega nõua kasutaja registreerimist.

Apple’i, Androidi, Nokia, Windows Mobile’i ja Samsungi seadmetel teenuseid arendav RevelMob kerkis mõned aastad tagasi Eesti startup-maastikul huviorbiiti seoses sellega, et oli esimene või üks esimesi tehnoloogia-alaseid startupe, mis asus Narvas.

Hiljuti koliti Narvast siiski ära Tallinna.

“Narval on suur potentsiaal, kuid tema nõukogudelik pärand ja tööeetika ei võimalda seal õieti startup-ettevõttena töötada,” räägib Grigorjev. “Sa ju tahad, et inimesed töötaksid, ilma et peaksid neil kogu aeg kätt hoidma ja ütlema, mida tuleb teha. Kahjuks pole nad võimelised iseseisvalt tööd tegema. See pole aga võimalik, kuna ma ei saa olla kogu aeg kohapeal.”

RevelMobi kodulehe andmetel on firma arendanud igasuguseid meelelahutuslikke kiiksudega aplikatsioone. Võiks lausa küsida, milleks ja kellele neid vaja on ja millist väärtust nad loovad? Firma lemmikud näivad olevat erinevad animeeritud rakendused, üks tähelepanuväärsemaid neist seostub jäneste enesetappudega.

Loo autor: Toivo Tänavsuu

No comments:

Post a Comment