Wednesday, July 20, 2011

PlannerHQ – lihtne asendus üle mõistuse keerulistele tööplaneerijatele

Juba mõnda aega tegutsenud tarkvarafirma Apprise on vaikselt turule toomas uut paljulubavat tööriista PlannerHQ. Pole välistatud, et sellest kujuneb tulevikus välja eraldi niiöelda spin-off startup-ettevõte.

PlanneHQ on väiksematele tiimidele ja ettevõtetele mõeldud ajajuhtimise ja planeerimise tööriist, mis on ökonoomne ja mitte liialt keerukate funktsioonidega.


PlannerHQ arendusjuht Krister Haav ütleb, et see peaks tagama “mugavama ja ägedama meeskonnatöö planeerimise.”

Haav usub, et maailmas laialt levinud nn gantti-graafikutel põhinevad tooted (kus saab projektidele planeerida nimesi ja ressursse, inimestele eraldi ülesandeid jne) – näiteks kasvõi kodumaine toode Ganttic - on väikeste tiimide jaoks liialt keerulised. Samas puudub turul väiksemate tiimide vajadustele vastav alternatiiv, mistõttu on seni planeerimisel laialdaselt ja lihtlabaselt Microsoft Excelit kasutatud.

Vajaduse uue tarkvaratööriista järele tabas Apprise ära eelmisel sügisel, aasta lõpus toimus aktiivne arendus ning jaanuaris tuli välja esimene PlannerHQ testversioon. Ehkki toote turustamisega pole veel tegeletudki on sellel juba kümneid kasutajaid üle maailma. Osa neist kasutavad 30-päevast tasuta testperioodi, teised maksavad PlannerHQ eest ka juba raha. 2012.aastaks plaanitakse tootega juba kasumisse jõuda.

PlannerHQ suhestub hästi Apprise teise niiöelda hitt-tootega, projektidele kuluvat aega mõõtva Toggliga - esimesega annad tööülesanded, teisega mõõdad tööle kuluvat aega. Krister Haav ütleb, et Togglil on viimase seisuga üle 7000 maksva kasutaja, neist suur osa Põhja-Ameerikas. Olemasolevatele kundedele on Apprise'l lihtsam ka uusi asju välja pakkuda.

Loo autor: Toivo Tänavsuu

No comments:

Post a Comment