Tuesday, August 2, 2011

Eesti insener kavandab New Yorgis oma firma loomist

Juba viis aastat elab New Yorgi eestlaskonnas Kaidur Roht (32). Ta on välimuselt väga sarnane Facebooki asutaja Mark Zuckerbergiga ja isegi töötab IT-valdkonnas. Erinevalt Zuckerbergist aitab Roht suurfirmadel dokumendihaldust korraldada.



Microsofti platvormi SharePoint arhitektina hinnatud Roht töötab meie mõistes nagu FIE, nõustades projektipõhiselt firmasid ning luues neile uusi, tööd lihtsustavaid, läbipaistvust suurendavaid ja paberimajandust vähendavaid arvutisüsteeme. Praegu on Roht juba üle aasta ametis Goldman Sachsi West Streetil asuvas pilvelõhkujas. Ta ehitas firmale süsteemi, mille kaudu raporteerib pank USA valitsusele oma investeerimistegevusest. Selle süsteemi kasutuselevõtt oli valitsuse poolt Goldman Sachsile panganduskriisi leevendamiseks eraldatud abilaenu üks tingimus.

Aukartustäratav on ka Rohti varasem tööportfell. Endine Eesti kaitseväe IT-mees on teenindanud Citigroupi, Merrill Lynchi, CBSi, Marshi ja News Corporationit.

“Oma majandusliku kindlustatuse üle ma kurta ei saa ja üldiselt pole see töö raske,” räägib Eestisse suvitama saabunud Roht. “Mõnes kohas antakse paber ette – vot sellist asja on vaja ehitada. See on lihtne. Goldmanis raudset spetsifikatsiooni pole, see teeb asja keerulisemaks. Aga kurta ei saa. “

Loo autor: Toivo Tänavsuu

No comments:

Post a Comment