Monday, August 15, 2011

Eestlaste uudne elektrisõiduk

Nõlvak ja Tamjärv panevad oma uudse elektriliikuri kevadel Stockholmis müüki kirjutab Eesti Päevalehes Andres Reimer.

Hannes Tamjärvele ja Rainer Nõlvakule kuuluv osaühing Stigo sai Ettevõtluse Arendamise Siht­asutuselt (EAS) 270 000 eurot arendus- ja turundustoetust personaalse elektrisõiduki loomiseks.

Sõiduk on põhimõtteliselt valmis, käime sellega öösel proovisõite tegemas, kuid veel on tuhat pisiasja, mis vajavad täpsustamist ja lihvimist," ütles Nõlvak. Sätime oma too­det kevadeks Stockholmi, kus on sellega ohutu sõita."

Elektrisõiduki näol on tege­mist kerge ja väikesemõõt­melise seadmega, mida saab kokku voltida ning bussis või metroos istme kõrvale panna. Selleks et sõidukit kasutaksid ka büroodes töötavad uuendusmeelsed naised, luuakse ilma pedaalide ja muude mää­rivate detailideta lahendust.

Kuni 25 kilomeetrit tunnis sõitev seade kaalub 18 kilo­grammi ja suudab kuni 110 kilogrammi kaaluva reisijaga sõita ligi 30 kilomeetrit päevas. Tavalisest vooluvõrgust laetav liikur aitab äärelinnas elaval, kuid kesklinnas töötaval ini­mesel jõuda mugavalt lähima bussi- või metroopeatuseni ja sealt edasi büroosse. Kuna aku ressurss on arvestatud kuni kuuekilomeetriste üksiksõitude jaoks, võib see sobida ka sõiduks otse kodunt tööle.

Loe lugu Eesti Päevalehest

No comments:

Post a Comment