Tuesday, February 15, 2011

Järjekordset totrat mobiilimängu Blow’em võib saata suur edu

Garage48 konkurss sünnitab traditsiooniliselt ka väga veidraid, ent siiski tajutava äripotentsiaaliga mobiilimänge. Inimesed janunevad labase, ent suu nurki siiski üles tõstva virtuaalse meelelahutuse järele.



Kui mullu kasvas Tartu Garage48 üritusest välja mäng Smashr, kus mõõdeti, millise jõuga mängijad suudavad oma telefoni vastu maad puruks visata, ning määrati, kes on siis vastavalt Chuck Norris või Rowan Atkinson, siis jaanuaris Helsingi Garage48l sündis Blow’em.

„Oled sa kunagi mõelnud, et tahaksid virutada kellelegi tomati näkku? Või pole leidnud endas piisavalt julgust, et rääkida oma tunnetest armsamale? Nüüd on sinu võimalus asuda tegudele! Nüüd on sul võimalus end väljendada! Nüüd voli Blow’em’ida!“ öeldakse Blow’emi kodulehel.

Tegu siis on totravõitu mobiilimänguga, kus on võimalik telefoniekraanil olevale sõbrale või vaenlasele (olgu ta samal ajal kaamerasilmas või salvestatud fotol) tomat näkku puhuda. Tomatiga saanud inimene näeb hiljem videot, kuidas ta pihta sai. Saab seda sotsiaalses meedias levitada.

Esmapilgul tekib küsimus, mis ime läbi mobiili puutetundlik ekraan küll puhumisele reageerib, kuid ekraaniga polegi seal pistmist – telefon reageerib puhumisest mikrofoni jõudvale helile. Samas saab Blow’emi kasutada vaid puutetundlike ekraanidega telefonides.

„Relvaks“ ei pea olema ilmtingimata tomat. Pakkuda on kolm varianti – Väärastunud Tomat, Tige Muna ja Sügav Kurk.

Mängu nuputas välja rahvusvaheline tiim, kuhu kuulusid Vladimir Grigor, Jaak Laineste, Hannu Leinonen, Liis Peetermann, Kalev Külaase, Evija Zauere ja Ilze Pētersone. Keegi tiimi liikmetest polnud varem mänge teinud.

Jaak Laineste ütleb, et mäng on lähiplaanis Androidi ja iPhone kasutajatele kättesaadavaks teha. Eesmärk on lihtne: et sellest saaks miljonimäng allalaadimiste arvu mõttes. „Praegu testime beeta-versiooni ja see võiks kohe-kohe müüki jõuda,“ ütleb ta.
Arendus on visa, sest kõik tiimi liikmed töötavad põhikohaga muude projektide tarvis. Ehk tegelikult on see tiimi jaoks hobi.

„Mulle tundub, et Garage48lt ei saagi päris projekte välja tulla, sest esiteks pole rahastust, et täiskohaga asi ette võtta aga veel olulisem probleem on see, et kõikidel on päevatöö millest ühe päevaga ei loobuta. Kui mõni loobukski - mõnel polegi hetkel tööd - siis tõenäosus, et sarnases seisus satuvad kokku mitu inimest on tegelikult ülimalt madal. Seega on tegu ikkagi "üheöösuhtega", ühekordse fun-projektiga ning mida lihtsam ja vähemat järeltööd nõudev projekt on, seda parem,“ räägib Laineste, kes igapäevaselt toimetab Nutiteqis.

Loo kirjutamine rahastati Euroopa Liidu Sotsiaalfondi vahenditest, mis on suunatud innovatsiooniteadlikkuse tõstmiseks

No comments:

Post a Comment