Monday, March 28, 2011

Mida arvavad eksperdid Eesti start-up'dest?

Äripäev palus kaheksal start-up`ide eksperdil hinnata Eesti idufirmasid või käivitusfirmasid. Enim hääli sai internetipõhine arvestussüsteem Erply. Erply pakub internetipõhiseid laoarvestus-, kassamüügi- ning müügi- ja kliendihaldamise programme. Erply Limited - Inglismaal registreeritud ettevõtte, omanikud eestlased. Põhiomanik on Kristjan Hiiemaale kuuluv investeerimisfirma BIT Capital, omanike ringi kuuluvad veel ka tarkvara insenerid Kristjan Randma ja Martti Paju. Omanikud ja juhid on endised Majandustarkvara OÜ omanikud. Erplyle Londoni ja USA nimekatelt riskikapitalistidelt mullu 24 miljoni kroonise investeeringu.

Kommentaarid Erply-le Internetiärimees Jüri Kaljundi: väga tugevalt USA ja maailma turule tungiv firma. Tugev investorite ja klientide heakskiit. Arengufondi tegevjuhi Ott Pärna: arendab ja müüb ressursiplaneerimise tarkvara väikeettevõtetele üle maailma. Now! Innovations juht Üllar Jaaksoo: edukas seetõttu, et nende pakutav teenus on igapäevaselt vajalik ning see on ka tunnustust pälvinud. Tegemist suure valdkonnaga, kus on veebipõhised inkasso kui ka muud lao- ja müügisüsteemid ettevõtetele.

Eesti Sturtupi Juhtide Klubi president Kristi Hakkaja: vlismaalt tuua 2 mln dollariline riskikapitaliinvesteering ei ole Eesti mõistes väike tegu. Pluss neil on tänaseks juba Ameerika turul suur käive ja suur kliendibaas. Seda ei juhtu väga tihti, et start-up ettevõte on positiivse rahavooga juba enne kui ta raha tõstab. Cherry.ee osanik Andres Susi: üks, kes on suutnud tõsta väga nimekatelt äriinglitelt raha. Nad avasid Ameerikas kontori ja tundub, et kõik asjad liiguvad ilusasti. Riskikapitalist Allan Martinson: on olemas käive, toode, tiim. Garage48 üks loojatest Martin Villig: firma on kindlas nišis tegutsev. Toode on lihtne ja soodne, meeskond tugev ja firmat toetavad tuntud investorid.

Veel hinnati: GrabCadi, mis pakub internetikeskkonda, kus CAD-programmidega töötavad insenerid saavad loodut omavahel jagada. GrabCAD on inseneride pildipank, suhtlus- ja müügikeskkond. Webmediast välja kasvanud tarkvarafirmat Zeroturnaroundi, mille peamiseks tooteks on Java tarkvaraarendajaile suunatud arendusvahend JRebel, mis kiirendab programmeerijate tööd. Fits.med, mille kaubamärki opereerib Maasi Milano OÜ. Fortumot, kes tegeleb internetipõhise mobiiliteenuste platvormi pakkumisega ning selle arenduse ja haldusega ning mobiilsete makseplatvormide arendajat Now!Innovations.

Ekspertide poolt märgiti ära mitmeid firmasid, kellest laiem avalikkus ilmselt suurt midagi ei tea. Nende hulgas olid Defendec, NATO idapiiri valvava “targa sensorvõrgu” arendaja, kelle tehnoloogia on kasutatav ka näiteks gaasi- ja naftatrasside turvamisel ning GoliathWind - maailma vägevatega konkureeriv oluliselt töökindlam ja hinnasõbralikum uue generatsiooni tuulegeneraator; suurepärase disainiga ja kvaliteediga tipp-kõlarite arendaja Esteloni ja mitmeid teisi.

Loe kogu artiklit Äripäevast.

Allikas: Äripäev, Katre Pilvinski, 27.03.2011

1 comment:

  1. Tähelepanu !!!

    minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

    Attention !!!

    my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.

    ReplyDelete