Friday, September 16, 2011

SpotProperty – kinnisvara taskusse!

Tarkvarafirma Regio analüütik Riho Namsing jõudis järeldusele, et kodu otsimine City24 ja teiste tuntud kinnisvaraportaalide kaudu on tüütu ja aeganõudev. Kuidagi tuli see tegevus muuta mängulisemaks ja huvitavamaks – nii jõudis augustis Tartus toimunud Garage48 konkursile projekt nimega SpotProperty.

SpotProperty on väidetavalt esimene kinnisvaraalane mobiilirakendus terves Baltikumis ja peaks turule toodama üsna pea.

Namsing räägib, et see lahendab mitu probleemi. Esiteks, kui oled võõras linnas ja satud piirkonda, mis sulle meeldib ja kuhu tahaksid osta kinnisvara, siis näitab SpotProperty sulle mobiiliekraanil, mis sealkandis müügil on ja milliste hindadega.

Kui aga oled juba välja valinud piirkonna, kus sulle meeldiks kinnisvara omada, kuid ei leia sealt momendil sobivaid objekte, siis saad endale “tellida” telefoni kõik uued pakkumised selles piirkonnas, filtreerides neid erinevate parameetrite alusel (tubade arv, pindala, rõduga-rõduta, garaažiga-garaažita jne). Võid ühes linnaosas panna SporProperty “otsima” maju, teises kortereid jne.

SpotPropertyt on võimalik “ehitada” City24 või mõne teise olemasoleva kinnisvaraportaali “otsa”. Samas ei välista Namsing ka päris uue portaali loomist – kuidagi tuleb sinna aga saada kinnisvarakuulutused.Loo kirjutamist rahastati Euroopa Liidu Sotsiaalfondi vahenditest, mis on suunatud innovatsiooniteadlikkuse tõstmiseks.

No comments:

Post a Comment