Thursday, June 10, 2010

Digitaalne arhiiv nii firmadele kui ka eraisikutele

Oled firmajuht ja sinu sekretär ei suuda kunagi piisavalt kiiresti üles leida dokumenti, mida sa hädasti vajad?

Või oled hoopis kodus paaniliselt taga otsinud oma rikki läinud teleri ostutšekki, teades et sellel kehtib veel garantii?

Firma Eesti Arhivaar on tulnud turule tarkvarasüsteemiga Arhivaar PRO ja uute teenustega, mis võimaldavad nii eraisikutel kui ka firmadel oma paberi- ja failimajanduse kontrolli all hoida.
Eelkõige räägib äsja tegevust alustanud ettevõte digitaalsest arhiveerimisest ning väidab end olevat esimene sellele spetsialiseerunud ettevõte Eestis. Firma kaudu on hoiule võimalik jätta nii digitaalseid kui ka paberdokumente.


„Ettevõtetes on tüüpiline, et kui juht vajab ühte dokumenti, siis pöördub ta sekretäri poole. Kuid sekretär hoiab kahe käega peast kinni. Paber võib olla müügiosakonnas, raamatupidaja juures, seifis või isegi ülemuse enda laual. Samas on seda paberit kiiresti vaja!“ räägib Eesti Arhivaari asutaja Valentin Ivanov, kus firma teenustest on abi.


Praegu pakub ettevõte ainult digitaalset arhiveerimist, sügisest tuleb aga välja täisteenusega, lubab IT ärimees Ivanov, kelle seni tuntuim projekt on portaal Yaika.com.

Kui firmadel tekib paratamatult erinevaid pabereid, mida neil kasvõi seadusest tulenevalt mitu aastat hoida tuleb, siis eraisikute jaoks on tegu pigem mugavusteenusega. Enam ei pea lepinguid ja kviitungeid kingakarbis hoidma, Eesti Arhivaarilt võib tellida nende digitaliseerimise (sisse skaneerimise ja arhiivi paigutamise) teenuse, koos Arhivaar PRO süsteemiga.

Selles süsteemi ettevõtmise võlu seisnebki. Arhivaar PRO võimaldab mitte ainult dokumente süstemaatiliselt kaustadesse paigutada, vaid neid vajadusel kiiresti leida või neile ligi pääseda distantsilt. Kuna süsteemi autentimine käib ainult ID kaardi või Mobiil ID vahendusel, saab firmajuht määrata erinevatele inimestele erinevaid ligipääse dokumentidele, samuti on võimalikvälja võtta ajalugu, kes millist dokumenti on vaadanud. Soodsaim Arhivaar PRO pakett maksab 90 krooni kuus.

Paberkandjal olevatedokumentide digiarhiivi paigutamisel on vaid üks puudus – keegi peab need sisse skaneerima, kuid võib selle rutiini kogemata unustada.

Muidu on tegu huvitava teenusega, millele Ivanov lubab tulevikus veel põnevaid lisafunktsioone. Näiteks saab hakata ühe nupuvajutusega arhiveerima e-maili või veebilehte, mida parasjagu vaatad. Samuti saab võimalikuks Arhivaar PRO keskkonnas digitaalallkirja andmine. Kõik dokumendid saab Arhivaar PRO virtuaalse printeriga pdf’ideks teha.

Praegu testivad kliendid Eesti Arhivaari teenuseid tasuta, kuid firma on võtnud eesmärgi kasvada selles äris Eesti juhtivaks tegijaks.
Vaata videot: www.arhivaar.ee

No comments:

Post a Comment