Wednesday, June 16, 2010

Ilmunud on ajakirja Inseneeria juuninumber

Tootmise, tehnika ning inseneriasjanduse ajakirja Inseneeria juuninumbri kaanelugu on Tallinna Tehnikakõrgkooli ja Tallinna Tehnikaülikooli tudengite poolt ehitatud vormeliseeriast – Formula Student. Tiim on valmis ehitanud uued vormelautod FEST09 ja FEST10. Viimase mudeliga käis tiim maikuus USAs Michiganis sarnaste vormelautode võistlusel edukalt jõudu katsumas.

Rubriigis Huvitav lahendus on kirjeldatud uue 96-tuumalise superarvuti ehitamisest KBFI-le.
Energeetika tuleviku rubriigis tutvustatakse Eestile suuruse ja võimsuse poolest sobivaimat tuumareaktorit, milleks on Kanada päritolu CANDU6. Oluline on teadvustada aspekti, et tuumajaama ehituse juures saavad tööd paljud siinsed ettevõtted.

Rubriigis Edukuse valem on artikkel Inseneeria tutvumiskäigust Rakvere Teatrisse – milline on etenduse kui „teatritoote“ tootmistsükkel, millised huvitavad insenerilahendused on teatris kasutusel, milline on suvelavastuse eripära jne.

Inseneeria persooniloos on intervjuu globaalse firma Addinol tegevjuhi hr Georg Wildeggeriga, kelle sõnul peab Eesti kindlalt kuuluma eurotsooni.

Inseneerias on igakuine tootmissisendite hinnamuutuse ülevaade. Selle kuu ülevaade käsitleb väärismetallide, peamiselt kulla ja hõbeda hindu. Messitutvustuse alt leiab messi Finntec 2010 tutvustuse – see on Soome esinduslikem mess, kus saavad kokku nii metallitöötlus ja tööriistad kui laevaehitus ja plastitööstus.

Inseneerias on nüüdsest uus rubriik Ise tehtud, hästi tehtud. Selles tutvustatakse vanade jalgrataste renoveerimist ja kiviaia ladumist.

10 korda aastas ilmuva tasuta ajakirja Inseneeria eesmärk on tuua inseneri ja tootmisjuhi amet taas au sisse ning aidata kaasa sellele, et Eesti tööstuse tootlikkus ja ekspordivõime kasvaks. Inseneeria tahab kaasa aidata ka insenerialade populaarsemaks muutmisele noorte seas. Ajakirja Inseneeria kirjastab Director ja Partnerid OÜ ja väljaandmist toetab Euroopa Liidu Sotsiaalfond EASi innovatsiooniteadlikkuse programmi raames.

Loe Inseneeria kõiki artikleid veebist, samuti kuula osasid artikleid: http://inseneeria.eas.ee/Ajakirja tasuta tellida saab samuti Inseneeria veebilehelt.

No comments:

Post a Comment