Friday, December 17, 2010

Eesti edukaim iPhone mängude arendaja on CandyCane

Kultuslikele tehnoloogiavidinatele iPhone ja iPad arendab Eestis teenuseid mitmeid ettevõtjaid. Mäekõrguselt edukaim neist on endine Skype’i töötaja Mikael Suvi, kelle firma CandyCane teenis mullu 2,2 miljonit krooni puhaskasumit ning on hästi müünud ka tänavu.



Suvi, kes hetkel elab ja töötab hoopis Portugalis, peab mänugude arendamist oma hobiks. „Ma teen seda, mis mulle meeldib,“ ütleb ta. Praegu on ta briti firma Miniclip palgal, mis toodab samuti mänge.

Suvi firma CandyCane on turule toonud kolm hitti – puslemängud “Fling!” ja “Fuzzle” ning “Angry Birdsi” meenutava “Fraggeri”. Kõik on rokkinud nädalaid AppStore’i edetabelite tipus ja seda eri riikides. “Flingi” ja “Fuzzle’it” on ostetud sadu tuhandeid (lisaks miljonitele tasuta koopiatele), “Fraggeri” müük ületas äsja miljoni piiri.

CandyCane kuulub äriregistri andmetel Suvile, kuid mees ütleb, et edu taga on terve tiim Skype’i praegusi ja endisi töötajaid. Üks “Flingi” ja “Fuzzle’i” põhiarendaja on näiteks varem Tallinnas töötanud uusmeremaalane Michael Bevin, keda Uus-Meremaa meedia on nimetanud CandyCane’i kaasomanikuks, Suvi on rohkem töötanud “Fraggeriga”.

“Suvi on igavesti terav tegelane,” ütleb endine kolleeg Kalju Rüütli. “Ettevõtlik, mis on progejate seas haruldane, sest nemad tahavad tavaliselt elegantselt koodi kirjutada ja neid ei huvita küsimus where the money is?”

Apple’i loodud uus turg, kuhu iga arendaja saab müüki panna oma loodud mängu või muu tarkvaraprogrammi, on kahe aastaga meeletult kasvanud. Täna on seal üle 300 000 rakenduse ning Apple müüb iga päev ligi 250 000 uut iPhone’i, iPadi või iPodi.

No comments:

Post a Comment