Wednesday, January 5, 2011

HomeView teeb mööbli ostu veebist mugavamaks

Ajujaht 2010 konkursilt välja kasvanud startup HomeViewSolutions arendab teenust, millega oleks võimalik palju kiiremini ja mugavamalt veebist mööblit koju või kontorisse osta.



Selliste ostude puhul on alati õhus küsimus, kas soetatav ese oma kohale üldse sobib või mahub. Üks võimalus on võtta mõõdulint ja teha kindlaks, kas näiteks veebis müüdava kapi või laua mõõdud ruumiga klapivad. Kuid HomeView lahendab selle küsimuse täiendatud reaalsuse (augmented reality) abil. Klient näeb sedasama kappi või lauda omaenda ruumis tehtud fotol ning kaob vajadus minna kaupa mööblipoodi vaatama. See on samm edasi võrreldes mitmete teiste ruumiplaneerimise tööriistadega, näiteks kasvõi sellega, mida pakub veebis IKEA.

Skype’is töötava Eero Koplimetsa ja Margot Müürsepa veetav ettevõte tahab tulevikus lahendust müüa mööblit ja tehnikakaupa müüvatele internetipoodidele tarkvarateenusena.

Räägitud on mitme ettevõttega, kuid konkreetseid kliente veel pole. Küll aga on HomeViewl valmis prototüüp, mida demonstreeriti ka Ajujahi konkursil. Probleemiks on see, et kuna kõik tiimi liikmed töötavad täiskohaga mujal, on arendus väga aeglane.
Üks küsimus, mille kallal praegu pead murtakse on see, kuidas saada mööblitoodetest lihtsaima vaevaga 3D joonised.

No comments:

Post a Comment