Friday, October 23, 2009

EAS käis 60dal rahvusvahelisel astronautika kongressil


12.-16. oktoobrini Lõuna-Koreas toimunud Rahvusvahelise Astronautikaföderatsiooni (IAF) 60. kongressil võeti EAS vastu föderatsiooni liikmeks. Tegemist on maailma autoriteetseima kosmoseorganisatsiooniga, kuhu kuuluvad ligi 200 liiget eesotsas NASA, ESA (Euroopa kosmoseagentuur, JAXA Jaapani kosmoseagentuur, KAIRI (Korea kosmoseagentuur), British Interplanetary Society, Surrey Satellite Technology, EADS Astrium ,Thales Alenia, ASI (Itaalia Kosmoseagentuur), United Nations ja teiste maailmas hästi tuntud organisatsioonidega.
Föderatsiooni kuulumine võimaldab osaleda rahvusvahelistes koostööprojektides ja komiteedes, kus otsustatakse globaalse tähtsusega kosmose seadusandluse ja -hariduse, uute tehnoloogiate ja rahvusvaheliste programmide ja projektide elluviimise üle.


Eesti esitles messil muuhulgas oma tundengite poolt valmistatavat kuubiksateliiti, mis kaalub kõigest 1 kg ja hakkab kandma ainulaadset nanostruktuuriga päikesepurje. Projekti Eesti poolne juht on TÜ prodekaan Dr Mart Noorma.


No comments:

Post a Comment