Thursday, January 14, 2010

Webmedia toodet kasutavad enam kui 60 riigi programmeerijad

Tarkvaraettevõttest Webmedia välja kasvanud spin-off-firma OÜ Zeroturnaround toode, mis aitab Java-keskkonnas töötavatel programmeerijatel tööaega tuntavalt kokku hoida, on kahe aastaga levinud praktiliselt üle maailma - lahendust kasutatakse enam kui 60 riigis kirjutab Äripäevas Väinu Rozenthal.

Toomas Römer näitab kaardil riike, kuhu on ostetud nende toodet Jrebel.
Foto: Väinu Rozental, Äripäev

Ainulaadse toote Jrebel (varem kandis nime Javarebel) ühe autori, Zeroturnaroundi arendusjuhi Toomas Römeri hinnangul on toote potentsiaalsete kasutajate hulk kokku 6-7 miljonit ehk just nii palju on maailmas programmeerijaid, kellel sellest vahendist kasu on.

Jrebel on Java programmeerimisplatvorm, mille kasutamine võimaldab ühe programmeerija puhul hoida päevas kokku tööaega pool tundi ja aastas 2-3 nädalat. Römer toob näiteks arvestuse, et maailmas keskmiselt 50 dollarilise tunnitasuga töötavate programmeerijate puhul, keda on suurtes firmades tööl sadu, on tööaja kokkuhoiu pealt saadav rahaline võit muljetavaldav.

Ettevõtte klientide hulgas on suurfirmad nagu JP Morgan, Nokia, Nordea, Roche. Eestisse on firma müünud vaid üksikud tooted. Zeroturnaroundi põhitoote hind on 149 dollarit ühe programmeerija kohta aastas.

2009. aasta märtsis võitis Jrebel tarkvaramaailma Oscariks peetava Jolti auhinna utiliitide kategoorias.

Vaata originaallugu: http://www.ap3.ee/?PublicationId=31503ED6-39D4-4163-9D98-74AA1E3959CE&code=4558/uud_uudidx_455808

No comments:

Post a Comment