Monday, April 19, 2010

Eesti firma lahendus jõudis välishaiglate opisaalidesse

Väikefirma OÜ Bait Partner on välja töötanud integreeritud IT- ja meditsiinilahenduse haiglate operatsioonisaalidele ning hakkab seda eksportima Euroopasse ja Põhjamaadesse, kirjutab Raigo Neudorf Postimehes. Näiteks võimaldab uus lahendus, kus on omavahel integreeritud erinevad meditsiinilised süsteemid ning andmeturbe ja audio-video lahendused, üle võrgu jälgida haiglate operatsioonisaalides toimuvat.

Teisisõnu võimaldab see juhtida kõiki operatsioonisaali seadmeid, suheldes samal ajal ka patsiendi andmebaasiga. Nii saavad hoopis teistes linnades asuvad arstid konsulteerida operatsioone tegevaid kirurge.

Ka võimaldab uus lahendus lektoritel näidata noortele arstidele n-ö praktikas toimuvat. Täiendavalt kätkeb lahendus endas nn piltide ristkasutuse võimalust - kui praegu toimuvad operatsioonid enamasti ühe kaameraga, saab uue lahenduse puhul ekraanile võtta pildi mitmest eri kaamerast, mis annab täpsema ülevaate nii patsiendi sees kui ümber toimuvast.

Bait Partneri juhatuse liige Inga Moreva tõdes, et tootearendus on olnud pikk protsess, mis sai alguse lihtsamatest pildiedastussüsteemidest ja andmeturbelahendustest ning arenes sealt edasi.

Toote käesoleva versiooni kliinilised testid lõppesid selle aasta alguses. Ettevõtte poolt välja töötatud lahendus (ORNet) on esimene täisdigitaalne full-HD lahendus, mis ei ole ühegi teise tootja tootega otseselt seotud, kuid mis on samas ühilduv enamiku teiste operatsioonisaalis kasutatavate toodetega.

«Lahenduse lähtekohaks on alati olnud kirurgide vajadused, kuid nii mõnigi omadus võimaldab optimeerida operatsioonisaali kasutusaega ning seetõttu toob ka otseselt majanduslikku kasu,» märkis Moreva.

Tema sõnul on praegu peamiseks eesmärgiks seatud oma lahendusega Soome ja Rootsi turule jõuda. Samas on huvi asja vastu üles näidatud ka Saksamaalt. Küll on sunnitud Moreva tõdema, et kuna tegu on tootega, millel on otsene mõju patsientide turvalisusele, on selle turule toomine olnud pikaajaline ja keeruline protsess - ainuüksi kliinilised testid on kestnud vähemalt pool aastat.

Samas on ettevõte optimistlik. «Kuna Euroopa Liidu seadusandlus sätestab tulevikus palju uusi nõudmisi operatsioonisaalidele ja üldse meditsiinivaldkonnale, siis usume, et meie toote järele on edaspidi veelgi suurem vajadus,» usub Moreva.

Kuigi seni on Bait Partner tegelenud uue lahenduse arendamisega, on tänaseks laekunud juba piisavalt palju eeltellimusi, et sügisest käivitada allhankena tootmist Eestis.

Allikas: Postimees Online, 18.04.2010.
Autor: Raigo Neudorf

1 comment:

  1. Tähelepanu !!!

    minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

    Attention !!!

    my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.

    ReplyDelete