Monday, September 6, 2010

Elektrirulade müüja võtab äri hobina

Peeter Põõsaste firma FixActive arendab ja müüb elektrirulasid ning propageerib nendega seotud rohelist eluviisi.



FixActive’i elektrirula, mida eristab konkurentidest erinev lauadisain, on kompaktne, mugav ja meelelahutuslik sõiduriist. Tema suurim miinus on see, et ta on üsna raske. Kuid suurim pluss on hind – kui kaherattaline konkurent Segway maksab näiteks alla 100 000 krooni ning eestlaste arendatav Exo-bike üle 30 000 krooni, siis FixActive elektrirula hind on kõigest 6000 krooni.

Elektrirula on saadaval 600-800W elektrimootoriga ning arendab kiirust umbes 18km/h. Ühe laadimisega, mis kestab 3-4 tundi, peavad akud linnatingimustes vastu 15-18kilomeetrise sõidu.
Esimesed FixActive 20 elektrirula prototüüpi jõudsid Eestis müüki kevadel. Kõik pisut suuremad ja kallimad niiöelda off-road mudelid müüs Põõsaste ära kiiresti, tavamudelid on veel saadaval.

Ettevõtmise ärilisi eesmärke ei oska Põõsaste defineerida. Konkurents on selles vallas maailmas päris tihe ning suures äris osalemiseks tuleb kõvasti arendusse investeerida.

„Aga alati on hea, kui inimesel on huvitav hobi ja see on ka natuke äri,“ ütleb ta.

Üks on päris kindel: kindlustusalal töötav Põõsaste saab klientide ja koostööpartneritega alati paremini jutule, kui võtab elektrirula kohtumistele kaasa ja annab seda proovida.

No comments:

Post a Comment