Wednesday, September 8, 2010

Käesoleva aasta Eesti parimad innovaatorid on selgunud

Eile, 7. septembri õhtul kuulutati Estonia Kontserdisaalis pidulikult välja tänavuste ettevõtlusauhindade saajad.

Innovaator 2010 tiitli võitjaks sai Massi Miliano virtuaalse proovikabiiniga Fits.me. Internetipoodides kasutatav virtuaalne proovikabiin on teinud tellijatel võimalikuks kontrollida rõiva selgasobivust ja istuvust ning kanga langevust juba internetipoes. Proovikabiinis kasutatakse kujumuutvat mannekeeni, kelle seljas pildistatakse riiete kõiki suuruseid kõikvõimalike kehakujude järgi. Nimetatud kontseptsiooni on välja töötatud Tartu Ülikooliga.

Nominentidena tõsteti esile Quattromed HTI Laborid OÜ suguhaiguste kodustestimise keskkonda http://www.testikodus.ee/ ja tuleviku e-paberi tehnoloogia arendajat Visitret Displays.

Quattromed HTI laborite anonüümne testimise teenus võimaldab läheneda olulisimale suguhaiguste sihtrühmale – noortele inimestele, iseäranis meestele – kes pelgavad pöörduda arsti vastuvõtule. Veebipõhise testimisteenuse abil lootetakse alandada infektsioonide esinemissagedust, vältida tuvastamata ja seega ravimata jäänud nakkuste poolt tekitatud komplikatsioonide sagedust ning pikemas perspektiivis säästa Haigekassa ressursse.

Visitret Displays arendab läbimurdelist tehnoloogiat ülimadala energiatarbega lame-ekraanide aktiivmaterjali (e-paberi) tootmiseks, mis võimaldab näidata videopilti, on painduv, vastupidav ning madala hinnaga. Tehnoloogia annab võimaluse saavutada domineeriv positsioon e-paberi maailmaturu segmentides. Arendatav tehnoloogia on samuti väga keskkonnasõbralik, kuna tunduvalt on vähendatud erinevate ekraaniseadmete energiatarve.

Innovaatori konkursi eesmärgiks on tunnustada ja tuua teistele innustuseks ettevõtjaid, kellel on suur potentsiaal saavutada majanduslikku edu läbi rakendanud uuendusliku toote, teenuse või ärimudeli.

Foto: Andres Haabu

No comments:

Post a Comment