Monday, June 6, 2011

Mälupokker võimaldab heade küsimustega raha teenida

Garage48 üritusel alguses saanud BrainPoker ühendas mälumängu ja pokkeri ning lõi uue formaadi – mälupokkeri! Seda mängitakse lauamänguna veebirakenduse abil. Sügisel loodetakse Eestis eetrisse lasta BrainPokeri telešõu.
Erinevalt tavalisest pokkerist, kus mängijad teevad panuseid kaartidele, tehakse BrainPokeris panuseid teadmistele. Samas on mängus olemas pokkerile omased põnevust üleval hoidvad reeglid: mängijad saavad tõsta, kontrollida, loobuda jne. BrainPokeri mängu võidab see, kes vastab küsimustele õigesti või kavaldab kaasmängijad üle.
BrainPoker on tegelikult lauamäng, mille mängimiseks on vaja pokkerikomplekti (kaardid ja žetoonid) ja 2-10 sõpra. Aga küsimused ja vastused tulevad arvutist või mobiilist (nii tekstis kui ka audios) ehk BrainPokeri rakendusest. Seltskonna peale piisab ühest arvutist või nutitelefonist.
BrainPokeri idee autor on ärijuhtimise magister Teet Kalmus, kuid ta ütleb, et tal puudub IT taust. Õnneks haaras ideest kinni Rate.ee ja Flirtic.me asutaja Andrei Korobeinik, kes peab mälupokkeri ideed vägagi paljutõotavaks ja on ise mälumängur ja pokkeriharrastaja.
Suuresti tugineb BrainPokeri ärimudel tulevikus mälumängu küsimuste müügile. Üks küsimuste komplekt (12 küsimust) maksab ühe euro, millest pool läheb küsimuste autorile, kelleks võib olla igaüks. Kui küsimused paneb üles BrainPokeri tiim, võtab ta 100 protsenti tulust endale. Oluline on see, et BrainPoker on kui avatud küsimuste turuplats, kus saab osaleda ja raha teenida igaüks.
Garage48l tegi BrainPokeri tiim valmis veebikeskkonna, kus on üleval testküsimused. Järgmine samm on täisfunktsionaalse keskkonna tegemine koos kasutajakontode ja küsimuste turuplatsiga.
Võrreldes teiste mälu- ja lauamängudega (näiteks „Targem kui 5B“) on BrainPokerilt Korobeiniku sõnul mitu eelist. Esiteks hind ja kättesaadavus – lauamängud on kallid ja neid müüakse eripoodides, BrainPoker on tasuta. Vajad vaid pokkerikomplekti, mille saad viie euro eest lähimast selverist. Teiseks, testküsimused on tasuta, tulevikus saab neid juurde osta ja and ei lõpe.
Asjaosalised unistavad suurest edust. Kui tavalisel pokkeril on maailmas sadu miljoneid mängijaid, miks ei võiks turg siis omaks võtta uudset lähenemist pokkerile? BrainPokeri tiim loodab, et teiseks tegevusaastaks on neil 120 000 klient. Eesti telekanalitega peetakse läbirääkimisi, et käivitada sügisest mälupokkeri telemäng, mis toetaks projekti turuletulekut. Korobeinik usub, et aasta pärast toimuvad Eesti juba esimesed mälupokkeri meistrivõistlused.
Brainpoker’it on võimalik testida leheküljel: http://brainpoker.me/et/demo/
Loo kirjutamine rahastati Euroopa Liidu Sotsiaalfondi vahenditest, mis on suunatud innovatsiooniteadlikkuse tõstmiseks.

No comments:

Post a Comment