Tuesday, July 6, 2010

Eesti esimene tõsine strateegiamäng Utopia Revolution

Varem Webmedias töötanud Siim Puskai arvates on viimane aeg parandada viga, et eestlased on arvutimängude tootmises ümmargune null. Samal ajal töötab Soomes, selles pöörase kiirusega kasvavas äris 1200 inimest ning mängude sektori aastakäive küündib seal 1,4 miljardi kroonini, väikesel Islandilgi koguni 600 miljoni kroonini.

Puskai asutas koos partneritega uue idufirma Ironcurtain Entertainment, mis arendab uut strateegiamängu Utopia Revolution. Ühtlasi laotakse sellega vundamenti Eesti arvutimängutööstusele.

Facebookis austajaid koguv Utopia Revolution on 1998. aastast pärineva sõjamängu Utopia kardinaalne uuendus, kus omavahel võtavad mõõtu kuni 25 liikmelised tiimid ning mängijad viiakse iidsetesse aegadesse. Igal tiimi liikmel on oma provints, mis koos teiste meeskonna liikmete provintsidega moodustab tiimi ühise kuningriigi. Kuningriigid sõdivad teineteise vastu edetabeli kohtade pärast või ajaviite eesmärgil. Mängu hooaegade võitjaid premeeritakse reaalsete karikatega, nagu jalgpallis või korvpallis. Lisaks saab meelelahutuseks jälgida parimate tiimide omavahelisi sõdu nagu nauditakse hetkel näiteks jalgpalli MMi.

Mäng on vaid väikeses osas graafiline – ei ole sellist asja, et mingid mehed võitlevad virtuaalses maailmas mingite kollidega - autorid ütlevad Utopia Revolutioni kohta “modernne male”.
Puskai arvates olgu mäng pigem keerulisem ja pikaajaliselt huvitav kui lihtlabane.

Potentsiaalseid mängijaid on siis küll vähem, kuid mäng nende jaoks tähtsam, mis tähendab, et nad on valmis ka selles ilmselt raha kulutama. Utopia Revolutionile pihta saamine pole algaja jaoks aga lihtne, kuid seda rohkem rahuldust pakkuv edasijõudnule. . “Mängudemaailmas, kui mõtleme kas või Facebooki FarmVille’i, on läinud liiga raha kasutajatelt välja imemiseks. Müüakse igasuguseid mängu siseseid eeliseid. Aga näiteks male kaotaks mõtte, kui saaksid 10 taala eest lipu tagasi osta!”

Mõned olulised põhimõtted on IronCurtaini loodava ja juulis avalikku teststaadiumisse jõudva brauserimängu puhul veel. Näiteks see, et mängimine on tasuta – raha kavatsetakse teenida mugavusteenustest, profiili „ehtimisest“ ja teavitusteenustest (a’la sind just rünnati). Oluline on ka asjaolu, et umbes iga kolme kuu järel algab uus hooaeg, kus kõik meeskonnad alustavad jälle võrdselt positsioonilt ja seega on kõigil mängijatel võrdne võimalus uue hooaja võitjaks tulla. Lisaks saavad kasutajad hääletada, kuidas keskkonda peaks edasi arendama. Tulevikus saavad kasutajad ise mängu sisu juurde luua ning seda teistele mängijatele ka müüa. Sügisel täismahus käivituva Utopia Revolutioni arenduse tellisid Siim ning Rait ja Yrjö Ojasaar tarkvarafirmalt Artify. “Kui jõuame aastaga 500 000 aktiivse mängijani, siis oleme väga hästi hakkama saanud,” leiab Puskai.

1 comment:

  1. Tähelepanu !!!

    minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

    Attention !!!

    my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.

    ReplyDelete