Tuesday, July 6, 2010

Testonica Lab purjetab Ericssoni ja IBMi tuultes


Tallinna Tehnikaülikoolist välja kasvanud spin-off firma Testonica Lab teenindab oma suuri kliente Ericssoniga eesotsas ning kasvab koos nendega.



Ettevõte tegeleb mikroelektroonikasüsteemide testimise ja diagnostikaga. Täpsemini mikrokiipide ja elektroonikaplaatide füüsiliste defektide tuvastamise tehnoloogiaga, sealhulgas nii tarkvara kui ka riistvaraga.

Testonica Labi tegevjuht Artur Jurman räägib, et firma sündis seetõttu, et doktorantuuri lõpetanuna ei huvitanud teda puhas akadeemiline karjäär, vaid ta tahtis teha midagi otse tööstusele. Ettevõte on küll asutatud juba viis aastat tagasi, kuid sisuliselt on tegu alustava firmaga, sest oma nišši, õigeid partnereid ja klientuuri alles otsitakse. Töötatakse välja uusi omatooteid ning käive kasvab igal aastal mitu korda.

Testonica partneriteks on teiste hulgas Ericsson Eestis ja Rootsis, IBM Israelis ning saksa firma Goepel Electronics. Ettevõtte pakutav testimine kiirendab Ericssoni tehases elektroonikaplaatide tootmist märgatavalt, sest plaatide konfigureerimine võtab tunni asemel minuti. „Meie tehnoloogia sobib mistahes elektroonikavaldkonda, alates mobiiltelefonide tootmisest, lõpetades kosmoserakettidega,“ ütleb Jurman.

Samuti osaleb Testonica koos partneritega Euroopa Komisjoni rahastatavas uurimisprojektis Diamond, kus luuakse uut tehnoloogiat veakindlate kiipide väljatöötamiseks. Seni on kiibitehnoloogia apsude otsimine ja korrigeerimine olnud enamasti aeganõudev käsitsitöö. Projektiga üritatakse välja töötada meetodid projekteerijate inimlikest eksimustest põhjustatud vigade automaatseks tuvastamiseks ja parandamiseks.

No comments:

Post a Comment