Wednesday, July 7, 2010

HumanIPO tõmbab nutikalt ettevõtteid käima

Taani ärimees Kresten Buch käivitas Eestis startupi HumanIPO, mille eesmärk on lisaks kasumi teenimisele kohaliku ettevõtluse edendamine. Tegu on sotsiaalmeediatööriistaga, mis aitab ettevõtjatel bisnise käima saada, alates ideede genereerimisest ja äriplaani viimistlemisest lõpetades raha kaasamisega.

HumanIPO on omalaadi sotsiaalne võrgustik, mille fookuses on mentorlus, suhtlus, koostöö ja rahastusküsimused kolmnurgas ettevõtjad, nõustajad ja investorid.

Kresten Buch ütleb, et ettevõtjad leiavad HumanIPO kaudu tiimiliikmeid, juhatuse ja nõukogu liikmeid, samuti investoreid. Asjaosalistega saab onlain’is äriplaani kallal töötada. Üks Eesti startup, kes HumanIPO kaudu toimetab, on näiteks elektribike’i arendaja Exo Bike, kes on leinud keskkonna kaudu väärt kontakte Skandinaavias.

Investorid ja nõustajad omakorda kohtuvad HumanIPO abil ettevõtjatega, et neile abiks olla.
Tegelikult on kaasatud neljaski osapool – alustavatele ettevõtetele teenuseid pakkuvad partnerid, kes saavad keskkonnas niiöelda oma lehe. Praegu näiteks leiab partnerite alt firma Maqs, kes pakub ettevõtjatele kõikide vajalike lepingute vormistamise täisteenust 10 000 krooni eest.

Lisaks Eestile käivitus HumanIPO Taanis ja Keenias. Aafrikas töötab Buch väikefarmerite inkubaatoriga, mis võimaldab Skandinaavia investoritel sinnakanti investeerida. Koguni pooltel Keenia farmeritest olevat ülikoolikraad.

HumanIPO teenuse kasutamise hind sõltub kasutusaktiivsusest – kui palju toimub keskkonnas ettevõtte ümber suhtemist ning kui palju tehakse äriplaaniuuendusi. Kalleim Premium Plus pakett maksab 29 eurot kuus, soodsaim on tasuta.

Lisaks aitab keskkond leida ettevõtjatele investoreid, kasseerides teatud protsendi kaasatud kapitalist. HumanIPO põhimissioon on Kresten Buchi sõnul aga selgemast selgem: „Edendada ettevõtlus, sest see on ühiskonna jõukuse allikas“.

No comments:

Post a Comment