Thursday, August 26, 2010

Eesti ettevõte Yoga valiti Põhjamaade juhtiva tehnilise uurimiskeskuse partneriks.

Põhjamaade juhtiv tehniline uurimiskeskus VTT valis oma strateegiliseks koostööpartneriks Eesti kõige uuenduslikuma tehnoloogiaettevõtte tiitliga pärjatud Yoga. Koostöö eesmärk on tuua ühiselt turule intelligentsete hoonete süsteeme ja nende teenustega seotud arendusi.

"Kahtlemata on see meie ettevõttele oluliseks sammuks edasi. Meil on hea meel, et oleme pälvinud nii kõrgetasemelise organisatsiooni usalduse - sisuliselt saime oma tootearendustiimi 3000 tipptasemel inseneri, " ütles Yoga tegevjuht Priit Vimberg. "Ühtlasi on see lepe suur samm edasi kogu Eesti tehnoloogiasektorile, sest VTT on intelligentsete hoonete väljaarendamise osas üks tipptegijaid kogu maailmas," lisas ta.

Soomes tegutsev VTT tehnilise uurimise keskus on suurim Põhja- Euroopa multitehnoloogia rakendusuuringute alane organisatsioon , mille aastakäive on suurusjärgus 245 miljonit eurot. Kõrgtehnoloogisi lahendusi ja innovaatilisi teenuseid pakkuval VTT-l on 2700 töötajat, 6500 klienti (IBM, F-Secure, Nokia jpt).

Organisatsioon tegutseb aastast 1942. Yoga on Eesti tehnoloogiaettevõte, mis on kümneaastase tegevuse jooksul töötanud välja intelligentse hoonesüsteemi Yoga Intelligent Building (Yoga IB). Maailmas unikaalne lahendus Yoga IB võimaldab koduseid elektriseadmeid ja hoone tehnosüsteeme hallata ühest kohast arvuti või mobiiltelefoni abil.

Ärifoorumil World Innovation Summit Hit Barcelona 2010 pärjati Yoga kõige uuenduslikuma ettevõtte tiitliga. Yoga intelligentse hoone lahenduse puhul hinnati selle uuenduslikkust ja keskkonnasõbralikkust, sest eestlaste loodud tehnoloogia abil on majaomanikel võimalik hoida kokku energia- ja majandamiskulusid ning samal ajal suurendades turvalisust.

Lisainfo Yoga kodulehel

No comments:

Post a Comment