Thursday, August 26, 2010

Ettevõtluskonkurss Ajujaht laieneb Põhjamaadesse

Augusti alguses Eestis toimunud Põhjamaade ettevõtluskonkursside korraldajate koosviibimisel olid esindatud Island, Soome, Rootsi, Norra, Taani ja Eesti konkursside korraldusmeeskonnad. Nelja intensiivse päeva tulemusena leiti, et Põhjamaade alustavate ettevõtete maailmavallutamisplaanide toetamiseks tuleb edaspidi teha tihedalt koostööd.

Kohal olnutest on Eestis korraldatav Ajujaht ja Islandi Kuldmuna eraldiseisvad kaubamärgid, kuid ülejäänud Põhjamaad kasutavad ühist Venture Cup ettevõtluskonkursi brandi. Konkursid on riikides üldjuhul sarnaselt üles ehitatud, kuid kõigil on ka oma eripärad. Näiteks Eestil on kõige rohkem osalejaid, kuid samas väga palju sarnaseid ideid ning teadusmahukaid ideid ülikoolidest vähem kui teistes riikides. Norra paistis silma korraldusmeeskonnaga - kogu konkursi korraldus on antud üliõpilastele. Eesti on samuti ainuke riik, mis teeb alustavate ettevõtete tutvustamis eks koostööd televisiooniga.

Konkursid toimuvad küll erinevates riikides, kuid väljakutsed on kõigil suures osas samad. Peamiste koostöökohtadena nähti ühiseid turundustegevusi, alustavate ettevõtete globaalse kasvu ambitsiooni ühist toetamist, riikidevahelise mentorite koostöövõrgustiku ja Põhjamaade võrdlussüsteemi loomist.

Koostöö kinnitamiseks sõlmiti ühine koostöömemorandum, millega kõik riigid kinnitasid oma soovi teha koostööd ja leida võimalusi, kuidas tõsta Põhjamaade regioonis ettevõtlusteadlikkust. Memorandumile kirjutasid alla kõigi riikide konkursside juhid.

Eesti ettevõtluskonkursi Ajujaht juhi Kadri Ugandi sõnul on koostöömemorandumini jõudmine suur samm edasi, kuna regiooni koostöö tõmbab rahvusvaheliste investorite tähelepanu ja toetab seeläbi ambitsioonikate ettevõtete plaane globaalsele turule siseneda.

Seminari läbiviimist toetasid Põhjamaade Ministrite Nõukogu ja EAS.

Ettevõtluskonkursi Ajujaht eesmärgiks on aidata noori ettevõtjaid u uenduslike ettevõtete loomisel. Konkurssi viiakse läbi EAS-i teadlikkuse programmi raames, mida rahastab Euroopa Sotsiaalfond. Miljonikroonise auhinnafondi panevad välja SEB, Elion, EMT, MicroLink, Ülemiste City, Eesti Arengufond, Tehnopol, Tallinna Ettevõtlusamet, Tartu linn, Skype, Heateo Sihtasutus, Webmedia ja Nasdaq OMX Tallinna börs. Ajujahi korraldajad on BDA Consulting, Invent Baltics ja Connect Eesti.

Lisainfo Ajujahi kodulehel

No comments:

Post a Comment