Thursday, August 26, 2010

Talentag võimaldab sõpradele veebis „ordeneid“ jagada

Kas su sõber on parim müügimees, disainer või programmeerija? avalike suhete ekspert, visionäär või lihtsalt erakordselt abivalmis ja inspireeriv inimene? Sinu tiimikaaslane, väärt ajakirjanik, parim sekretär, hea arst, projektijuht või jurist?

Kui jah, võid talle Facebookis vastava „ordeni“ rinda panna. Uus startup Talentag võimaldab erinevate märgikeste näol oma sõpradele, töökaaslastele või tuttavatele ametialaseid komplimente teha. Teisalt on Talentag ka andmekogum, mis näitab tööandjatele võimalike palgatavate tööalast mainet.

Märgid, mis on võimalik teistele virtuaalselt niiöelda rinda pista, on ilusad ja värvilised. Talentagi tiim, kuhu kuuluvad teiste hulgas Jüri Kaljundi ja Andrus Purde, on välja töötanud kümneid märke. Samas on kasutajatel võimalik kaasa rääkida ka päris oma erimärgi loomisel.

Inimeste „märgistamine“ on lihtne: esmalt tuleb valida märk ja siis inimene, kellele seda tahetakse anda.

Andrus Purde ütleb, et nii Talentagi, kui ka tema sõsar-projekti Emp.ly senised kasutajanumbrid on üsnagi tagasihoidlikud. Talentagil näiteks on hetkel üle tuhande kasutaja, mis pole sugugi paha toore ja veel aktiivses arenduses oleva toote kohta.

Purde ja Kaljundi tiim arendab Talentagi ja Erp.lyt momendil koos, sest nad täiendavad teineteist. Samas usub Purde, et Talentag võiks teatud kasutajaskonna suurusest alates ka iseseisvalt elujõuliseks ja raha teenivaks osutuda.

Uues Talentagi versioonis, mis tuli välja augusti alguses on statistika erinevate märkide ja inimeste populaarsuse kohta märksa paremini nähtav. Samuti saab inimene Talentagi abiga oma avaliku CV teha palju mitmetahulisemaks kui ainult märkide kogumine - saab paluda kolleegidel ennast näiteks konkreetsel ametikohal hinnata, iseloomu või saavutuste kohta sõnalist tagasisidet küsida.

Olemuselt lihtsakoeline, ent ometi on Talentag üsnagi unikaalne teenus, millel pole otseseid konkurente. Tõsi, Twitteri ja Facebooki rakendused, mis võimaldavad oma CV koostada ja sellele tagasisidet küsida, on saadaval.

No comments:

Post a Comment