Monday, May 9, 2011

Lapsehoidjate tööbörsil juba ligi 700 pakkujat



Kolmeaastaseid kaksikuid kasvatava üksikema Diana Poudeli eestvedamisel sündis veebruari lõpus uudne lapsehoidjate tööbörs Lastehoid.net, millega on liitunud sadu lapsehoidjaid.

Portaali on mõeldud viima kokku lapsevanemaid ja lapsehoidjaid. Vanemad leiavad sealt erinevate otsingukriteeriumite (päevane/õhtule lapsehoid, omab/ei oma autot, hoiab last kodus/enda juures jne) alusel inimese, kelle hoolde oma laps jätta.
Ning lapsehoidjad saavad end välja pakkuda. Portaali kasutamine taandub siiski ilmselgelt usaldusele – paljude vanemate jaoks on mõeldamatu jätta oma lapsi võõra hoolde.

Diana Poudel ütleb, et tagasiside projektile on olnud väga positiivne, esimese kuuga liitus üle 350 lapsehoidja. Nüüd on eesmärk leida raha, et projekt uuele tasemele viia.

“Lähitulevikus tahame korralikult kaardile tuua ka lastehoiud ning hakkame vaikselt arendama koduõpetajate osa. Kuna vene koolide reform ja suur segadus koolisüsteemiga on teinud lastevanemate elu taas raskemaks, üritame luua koduõpetajate võrgustikku,” räägib Poudel. “Algklasside laste vanematele oleks see võimalus leida kooli lähedalt inimene, kes lapse peale kooli oma hoolde võtab ning aitab järgmise päeva õppetükid selgeks saada.”

Vanemate õpilaste vanematele tahab Poudel pakkuda võimalusi leida kiirelt vajalik aineõpetaja, kui mõni aine kipub ebaselgeks jääma.

Ideid on veelgi. Poudeli eesmärk on ka korrastada lasteasjade järelturgu. “Praegu on täiesti võimatu leida kiirelt sobivas suuruses tooteid, samas poest uusi asju osta ainult pooleks aastaks on väga kallis.”

Raha teenimiseks tuleks Poudeli veebiprojektil kasutajatele tarvis pakkuda atraktiivseid lisateenuseid, kuid millised nendest võiksid midagi sisse tuua, on ilmselgelt vara öelda.

Loo kirjutamine rahastati Euroopa Liidu Sotsiaalfondi vahenditest, mis on suunatud innovatsiooniteadlikkuse tõstmiseks.

No comments:

Post a Comment