Wednesday, May 12, 2010

Eesti firma Estel hakkab lennukeid käivitama

Estel Elektro loob maailma lennujaamadele uut tüüpi energiaalaldeid, mille abil lennukeid elektriga toidetakse, saame lugeda Andres Reimeri Ärilehe artiklist.

EAS andis Estel Elektrole ligi miljon krooni toetust uue põlvkonna energiaalaldite loomiseks. Tegemist on seadmega, mille abil varustatakse lennujaamas lennukeid elektrivooluga ja käivitatakse mootoreid.

Terava konkurentsi tõttu ei soovi ma avaldada, millistesse lennujaamadesse kavatseme esimese partii saata, kuid kõne all on tellimus ühelt väga suurelt lennujaamalt," ütles Esteli juht Sergei Frolov. Kui meie seade valmib, siis on tegemist maailma moodsaima tippklassi tootega. Eelmisel aastal tegime ühe uuenduse iseseisvalt, kuid nüüd otsustasime ekspordivõime tugevdamiseks toetust küsida."

Estel soovib alaldeid toota uutele või rekonstrueeritavatele lennujaamadele, kuhu neid tellitakse korraga vähemalt 100-200. Ühe seadme maksumus jääb sõltuvalt tehnilistest nõudmistest 300 000-800 000 krooni vahele. Igapäevaste parandustööde käigus vajab lennujaam tavaliselt korraga 5-10 sellist alaldit.

Estel on tootnud lennujaamade jaoks nii lääne kui ka Nõukogude päritolu lennukitele sobivaid alaldeid juba varem ja need moodustavad kõige laiema tellimuste geograafiaga tootegrupi, millel on tellijaid Iirimaalt Kuubani. Alaldi tehnilist arengut võib võrrelda televiisori arenguga," selgitas Frolov. Kõige esimesed televiisorid näitasid pilti samuti nagu tänapäevased, kuid tänapäevased on kompaktsemad, toodavad paremat pilti ja heli, on ökonoomsemad - sama areng toimub ka alaldite juures." Uuenduslik seade valmib Esteli insene­ribüroos tänavu ja selle loomisega tegeleb viis inseneri.

Estel valmistas Tallinna lennujaamale muundurseadmed, kui siin hakkasid maanduma esimesed Boeingud. Viimasesse Tallinna lennujaama rekonstrueerimisse Eesti oma ettevõtet ei kaasatud, sest peatöövõtja eelistas välismaa tarnijaid.

Eesti on deklareerinud, et meil ei ole oma majanduse suhtes protektsionismi, kuid millegipärast me talume, kui välismaa peatöövõtja ei vali mitte parimaid seadmeid, vaid toob kaasa oma koduriigi ettevõtete toodangu," tõdes Frolov.

Eesti juhtiv elektrimuundurite tootja Estel töötab välja ja toodab elektrotehnilisi seadmeid. Peamisteks toodanguartikliteks on elektrienergia pooljuhtmuundurid, trafod ning voolupiiramis- ja silumisreaktorid. Esteli toodangut rakendatakse energeetikas ja masinatööstuses, samuti energiamahukates tööstusharudes - metallurgiakombinaatides ja suurtes metallitöötlusettevõtetes.

Esteli püsiklientideks on Venemaa, Ukraina ja teiste SRÜ liikmesmaade, aga ka Saksamaa, Poola, Hiina, Korea ja Egiptuse ettevõtted. Oma uue tootega on Estelil kõige lihtsam liikuda senisele turule, näiteks Moskvasse, kus töötab juba nende tütarettevõte, samuti Poolaja Ukrainasse ning Lätti-Leetu. Ühtlasi soovib firma klientideks haarata ka teiste Euroopa Liidu riikide lennujaamu.

Allikas: Andres Reimer, Eesti Päevaleht (Ärileht)

1 comment:

  1. Tähelepanu !!!

    minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

    Attention !!!

    my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.

    ReplyDelete