Wednesday, May 12, 2010

Kuula reporteritundi Eesti ettevõtjate kogemusest Räniorus

Neeme Raua poolt juhitav Reporteritund on salvestatud Silicon Valleys, kus Andrus Viirg on aidanud Eesti firmadel maailmaturgu kombata nüüd juba üle kolme aasta. Täna on Silicon Valleys kontor Modesatil, virtuaalsed kontorid on avanud Yoga ja Fortumo.
Saates kuulete neljast Eesti firmast, kes Räniorus püüavad läbi lüüa ja innustavad „suurelt mõtlema“:

Yoga automaatikasüsteemi tehnoloogiast ja kogemusest, kuidas Ameerika turul hakkama saada räägib Yoga juht Priit Vimberg. Päikeseenergeetika arendamisega tegelev ja päikesepaneele tootva firma Crystalsol juht Thomas Badegruber lisab, et firma koosseis on küllaltki rahvusvaheline, aga enamus töötajaid on TTÜst. Kütuse elementide tehnoloogiat arendav ettevõtte Elcogen juht Enn Õunpuu tutvustab oma toodet ja räägib sidemete loomisest Euroopa ja USA turul. Tuuleturbiine arendav Goliath Wind on seadnud eesmärgiks luua tehnoloogia, mis võimaldaks toota elektrienergiat 15-20 protsenti odavamalt kui praegu turul pakutavad tooted, ütleb firma juht Lars Mach.

Lisaks on mikrofoni ees Tallinna Tehnopol katuse all töötavad ettevõtjad, kes äsja Silicon Valleyt külastasid ning nähtust-kuuldust suurt inspiratsiooni said. Nii Ühendatud Piletite, Eestis ID-pileti süsteemi loonud juht kui ka United Dogs and Cats ja Eesti start-upide klubi juht Ragnar Sass jagavad oma kogemusi „Elevator speechist“ ja sellest, kuidas ja miks tulla end näitama Silicon Valleysse.

Kuula Reporteritundi: 1349731.mp3

No comments:

Post a Comment