Monday, May 17, 2010

Kevelt tõi turule uudse ripsmeseerumi

Tehnopolis tegutsev ravimitootja Kevelt tõi turule ripsmekasvu soodustav seerum Maxeylash.

Seerum toidab ripsmeid ning muudab need pikemaks ja tihedamaks juba peale 4-6-nädalast kasutamist. Paljudel on esmased tulemused nähtavad juba kümne päeva pärast. Maxeylash on värvitu parfüümivaba geel, mis sisaldab P. Homomalla koralli ekstrakti. Parima tulemuse saavutamiseks kantakse Maxeylash'i ripsmejuurtele puhtale nahale enne magamaminekut, organismi puhkamise ajaks.


Maxeylash on välja töötatud Eesti ja Ameerika teadlaste ühistöös. Toote idee pärineb teadlaselt Kirk M. Maxey'lt, kelle järgi on Maxeylash nime saanud. Dr. Maxey on uurinud P. Homomalla koralli üle 25 aasta, praegu jätkab ta teadustegevust biotehnoloogia firmas Cayman Chemical. Ta on tõestanud, et sellel ekstraktil on ripsmeid tugevdavad omadused.

Maxeylash on müügil hästi varustatud apteekides ja ilusalongides. Ripsmeseerumi koostis on kooskõlastatud Terviseametiga.

AS Kevelt on ainus ravimitootja Eestis, kes toodab ravimeid steriilsetes tingimustes. Juba 1977. aastal alustasid Tallinna Tehnikaülikooli Keemia Instituudi teadlased ravimite toimeainete uuringuid. Tänaseks on teadusuuringutest välja kasvanud uute ravimvormide väljatöötamise ja ravimite tootmisega tegelev ettevõte AS Kevelt.

Ravimite tootmise litsentsi sai Kevelt 1995. aastal. Aasta hiljem hakati tootma sünnitusabi ravimit, mis oli esimene steriilsetes tingimustes valmistatud ravim Eestis. Hiljem lisandusid preparaadid vereringehäirete ja kõrgenenud silmasisese rõhu raviks. AS Kevelt toodab ka bioloogilisi ravimeid Läti turule ning Rootsi firmale OriGen valmistatakse tüvi-ja nabaväädivererakkude külmutuslahuseid ja -süsteeme.

Allikas: AS Kevelt, http://kevelt.ee/est/

No comments:

Post a Comment