Thursday, May 6, 2010

Vaata pühapäeval, 9. mail kell 16.30 ETV saadet 2020 „Eesti kosmosesse!“

ETV saatesari 2020 räägib meie võimalikust tulevikust: näiteks oma tuumajaamast Eestis, Eesti rohelise energia võidukäigust, prügivabast Eestimaast, eestlaste kosmoselendudest ja inimlikest robotid… Palju sellest on juba praegu olemas kas teaduslaborites või innovatsiooniprojektides.
Seekordse saate teema on Eesti kosmosesse! – teema, mis haakub ka neil päevil toimuva kosmose konverentsiga.

Saate tutvustuses on välja toodud, et kosmos on kauge ja sinna minek kallis. Selline suhtumine on avalikku arvamust valitsenud aastakümneid ja määranud ära ka selle, millisena näeme (või pigem ei näe) Eesti kohta kosmosetööstuses.

Eesti valmistab ette liitumist Euroopa Kosmoseagentuuriga; siinsed tudengid lasevad aasta pärast orbiidile päris oma satelliidi; Eesti tudeng on lõpetanud Euroopa Kosmoseülikooli; mitmed teadusasutused ja ettevõtted kasutavad oma igapäevatöös satelliitidelt pärinevaid andmeid.
Kas Eestist saab kosmoseriik? Inimkond on taevasse vaadanud juba aastatuhandeid, ent kosmoseasjades pole taevas enam ammu piiriks. Saates arutlevad kosmosevaldkonna tuleviku ja Eesti rollist selles oma ala parimad asjatundjad.

Täpsema info leiad saatesarja 2020 kodulehelt ja ETV kodulehelt

No comments:

Post a Comment