Wednesday, November 17, 2010

Markko Märtin arendab autode kokku panemise veebimootorit

Rallimees Markko Märtin ja talle kuuluva kirjastuse Presshouse juht Janis Kaal arendavad uut portaali Vrooom.ee, mida nimetavad „automaailma Google’iks“ ning kus saab juba lähitulevikus eri automüüjate hinnakirjade ja varustustabelite alusel koostada endale sobiva uue sõiduki. Selle sõiduki tellimine automüüjalt on siis järgmine samm.

Portaalis, kuhu koondub kogu uusi autosid puudutav turuinfo, saab lisaks täpselt eelistustele vastava sõiduki leidmisele ja komplekteerimisele autosid ka võrrelda tehniliste näitajate alusel.
Janis Kaal ütleb, et uute autode varustusvariante on väga palju ja teinekord võib isegi automüüja sellega segadusse sattuda. Tihtilugu kaasneb ühe valikuga – näiteks automaatkäigukast – automaatselt kolm-neli varustusvalikut, mida manuaalkäigukastiga ei pakuta. Teisel juhul välistab mõni varustuselement teise.

Vrooomi otsingusse saad panna endale uue auto puhul olulised märksõnad ning keskkond otsib sobivad variandid välja, tuues veel esile erinevate markide omavahelise võrdluse ning autode review’d ehk hinnangud. Eriti lihtne saab olema näiteks riigiasutustel, kes tellivad suure hulga masinaid teatud riigihanke parameetrite alusel.

Tulevikus tahetakse keskkonnale anda veelgi „intelligentsi“ märksõnade, näiteks pere laste arvu järgi täpselt sobivaid autosid soovitada.

Kui sobiv masin komplekteeritud, saab hakata otse diileritelt hinnapakkumist küsima.
Asjaosalised väidavad, et sarnaseid “otsingumootoreid” maailmas ei ole, kuid plaanivad esialgu keskenduda Eesti või Baltikumi turule, kus maaletoojad suuresti kattuvad.

Märtinile, Kaalile ja Jüri Luuale kuuluv firma Uus Auto kavatseb portaaliga Vrooom.ee turule tulla veel sel aastal.

Loo kirjutamine rahastati Euroopa Liidu Sotsiaalfondi vahenditest, mis on suunatud innovatsiooniteadlikkuse tõstmiseks.

2 comments: