Friday, November 12, 2010

Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus OÜ ja AS Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskus võitsid Soome kvaliteediauhinna

Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus OÜ ja Feanor OÜ võitsid täna õhtul Soomes kvaliteediinnovatsiooni auhinna ning eritunnustuse pälvis AS Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskus.

Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskusele tõi auhinna uudne Eestis leiutatud ja kliiniliselt katsetatud vererõhku alandav mikroobitüvi TENSIA ning Feanor OÜ-le freesimise terad, mis aitavad saavutada märkimisväärset aja- ja ressursisäästu. AS Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskusele tõi eritunnustuse onkogeneetilise testimise ja nõustamise teenus, mille eesmärk on varajane vähiriski hindamine ja diagnoosimine.

"Kui Soome Vabariigi president annab kahele Eesti biotehnoloogia arenduskeskusele üle nii kõrge tunnustuse, on see väga märgilise tähendusega. Soomes on see tunnustus väga kõrgelt hinnatud ja meile, tunnustuse saajatele, võib see tähendada olulist läbimurret Põhjamaade turule. On selge, et tehnoloogia arenduskeskuste programm Eestis on olnud edukas," ütles Vähiuuringute TAK-i juhataja Riin Ehin.

Majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi sõnul tõestab Eesti ettevõtete saavutus, et ettevõtluse ja teaduse koostöö on viljakandev. "Samas olete teistele eeskujuks seetõttu, et saavutasite tunnustuse rahvusvahelisel konkursil, sest Eesti ettevõtluse rahvusvahelistumine peab saama argipäevaks. Jäite silma oma ala rahvusvahelistele spetsialistidele, kes on selle auhinnaga öelnud, et teie koduturuks võib juba homme olla kogu maailm," märkis Parts. Eestist osalevad Kvaliteediinnovatsiooni auhinna väljaandmisel Eesti Kvaliteediühing koostöös HeiVäl Consultingu ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega.

Kvaliteediinnovatsiooni auhind antakse välja Eesti ja Soome kvaliteediühingute poolt. Soomes on auhinda välja antud alates 2007. aastast. Tänavu on esmakordselt ka Eesti organisatsioonidel võimalik taotleda seda auhinda võrdsetel alustel Soome ettevõtjatega.

1 comment:

  1. CLIP http://www.youtube.com/watch?v=H6nFNeraXqs
    INNOVATION http://www.youtube.com/watch?v=3HN8hWuyhfQ

    ReplyDelete