Tuesday, November 16, 2010

Pipedrive – uus tööriist müügiinimestele

Aktiivsete müügiinimeste loodud startup New Pipe Technologies arendab veebipõhist müügijuhtimise tarkvara Pipedrive, mis keskendub müükide algatamisele ja lõpule viimisele.



Ettevõtte ühe asutaja Urmas Purde sõnul on tavaline müügimehe abivahend – kontaktihalduse süsteem ehk CRM – tihtilugu liialt keeruline, staatiline või aeganõudev. Pipedrive on seevastu lihtne ja selge: annab hea ülevaate käimasolevatest müükidest, näitab müügimehe eesmärke ja edenemist ning selle kasutamine võtab vähem aega ning on vähem tülikam.

Firma New Pipe Technologies omanikeringi kuuluvad lisaks Urmas Purdele veel Timo Rein ja tuntud koolitaja Peep Vain. Rein ja Purde omavad enam kui 20 aastast müügikogemust ning on muuhulgas tegelenud ukselt-uksele raamatumüügiga USAs. Praegu töötavad mõlemad koolitusfirma Vain & Partnerid heaks.

Pipedrive’i arendajad, olles ise proovinud kümneid müügiala tarkvaratööriistu, usuvad et müügiinimesed saavad edukad olla siis, kui nad täielikult oma tööle keskenduvad ja kui neilt kõrvalised asjad tähelepanu ei röövi. Sellest lähtuvalt ehk oma vajaduste järgi on ka Pipedrive üles ehitatud.

Kõige paremini peaks see asjaosaliste arvates sobima kuni 20-liikmelistele müügimeeskondadele ning sellistele klientidele nagu konsultatsioonifirmad, tarkvarafirmad, PR ja meediaagentuurid, reklaamifirmad. Samas on Pipedrive abiks ka näiteks ehituses.

Praegu on Pipedrive testimisfaasis ning ettevõte plaanib selle turule tuua lähiajal.
Loo kirjutamine rahastati Euroopa Liidu Sotsiaalfondi vahenditest, mis on suunatud innovatsiooniteadlikkuse tõstmiseks.

1 comment: