Tuesday, October 19, 2010

Samsungi endine boss käib trolliga Mustamäel tööl

Eesti tehnoloogiafirma Modesat palkas suurkompaniides juhtiva insenerina töötanud Sanguoon Chungi, kes aitab ettevõttel murda läbi Suurde Ärisse, kirjutab Toivo Tänavsuu Eesti Ekspressis.

Kes liigub Tallinnas kesklinna ja Mustamäe vahet trolliga number 1 või 3, on ehk märganud seal tagasihoidlikku õblukest lõunakorealast. Meie ühistransport on tema arvates oivaline!

See mees on Samsungi endine tippjuht Sanguoon Chung (64). Aastaid teenis ta Lõuna-Koreas Samsungi asepresidendina töötades ligi 10 miljoni kroonist aastapalka, millele lisandusid kompensatsioonid (autole näiteks 40 000 krooni kuus) ja aktsiaoptsioonid. Ta on silmapaistev matemaatik, omab seitset patenti ning tema CV võtab viis lehekülge.

Varem Californias elades kasutas ta autot. Aga see ei mõjunud tema sõnul tervisele hästi. Tallinna ühistransport, jalutuskäigud vanalinnas ja Kadrioru pargis – see olevat hoopis teine tera!

Hiljuti pandi Chungi juhtimisel Lõuna-Koreas püsti lairiba-tehnoloogia arenduskeskus. Aga mees ütleb, et ärijuhi roll talle ei istu, tema soontes voolab inseneriveri. “Ma otsisin inseneritööd, mis pakuks pinget!” räägib Chung. “Palk on Eestis küll mitu korda väiksem, kuid väljakutse seda suurem. Küsimus pole ju rahas, seda on mul niigi piisavalt...”

Modesat alustas Skype’i asutajate rahaga tegevust küll kuus aastat tagasi, kuid on täna alles alustav ettevõte. Modesat on arendanud ja patenteerinud modemitehnoloogia, mida saab kasutada telekomi, satelliitside ja militaarvaldkondades ning millega on tulevikus võimalik näiteks lairibainternet reaktiivlennukisse või kiirrongi viia. Tehnoloogia pärineb Valgevene teadlastelt ning kolmel neist on firmas ka osalus.

Modesati tegevjuht Peep Põldsamm ütleb, et tehnoloogial puudub väärtus, kui seda ei suudeta rakendada. Töö suurte klientidega vajab teistsugust kompetentsi, nii tekkiski vajadus uute inseneride ja Chungi kogemustega inimese järele.

California ülikooli teadusdoktor Chung on töötanud juhtiva elektroonikainsenerina nii Samsungis, Nokias kui Sonys. Samsungis juhtis ta aastatel 1998–2004 kogu tehnoloogiaarendust, kuulus firma kümne kõige kõrgema tippjuhi hulka.

Suure saladuskatte all on Modesatil koostööprojektid nelja kompaniiga maailma telekomitööstuse Suurest Kümnest, kuhu kuuluvad näiteks Ericsson, Nokia Siemens, Huawei, NEC, Alcatel Lucent jt. Eesmärk on integreerida PilotSynci tehnoloogia suurtesse sidesüsteemidesse. Kui see õnnestub, on litsentsitulu aastakümneteks garanteeritud.

Loe kogu artiklit: Eesti Ekspress, Toivo Tänavsuu, 14. oktoober 2010

1 comment:

  1. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
    erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    ReplyDelete