Wednesday, October 13, 2010

Indrek Kase uus firma teeb geenidest kunsti

Ettevõtlikud inimesed eesotsas bioloog Indrek Kase ja Taavi Einastega asutasid ametlikult kunstialase loometegevusega tegeleva start-up-ettevõtte DNA Art Development (DAD). Ettevõttel on plaanis ühendada geenitehnoloogia ja kunst.

Maailma mõistes mitte just pioneerliku, kuid piisavalt unikaalse äriidee kohta annavad Kask ja Einaste napisõnalisi selgitusi, öeldes, et raha teenimise mudelit alles otsitakse.

Ettevõtte veebilehelt võib aga lugeda, et meie geenianalüüside tulemuste baasilt on võimalik luua vägagi isikupäraseid kunstiteoseid. Näiteks eri värvi täppide ja triipude mustreid, mis mõjuvad nagu kirjud rahvarõivad. Nii on igaühel võimalik näiteks oma magamistuba, elutuba või kontorit kaunistada pildiga, mille sisu peegeldab inimese unikaalset DNA struktuuri ehk kus tema DNA on visualiseeritud.

DADi veebilehe andmetel on ettevõte oma tegevuse suunanud mitte otse lõpptarbijatele, vaid firmadele, kes tegelevad mingil moel DNA testidega ning võiksid pakkuda kunsti ühe lisaväärtusena.

Lisaks erinevas suuruses „seinapostritele“ võimaldab DNA Art Developmenti lahendus luua ka pisemaid DNA pilte, kasutamiseks näiteks Facebookis või Twitteris.

Lisaks Einastele ja Kasele kuuluvad DADi tiimi tehnoloogiakonsultant Neeme Praks ja disainer Oliver Kennik. Ettevõtte asutaja ja idee autor Indrek Kask on tuntud bioloog. Ta on olnud tihedamalt seotud firmadega Asper Biotech ning Celecure, hetkel tegev firmade Genorama ja juures.

1 comment:

  1. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
    erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    ReplyDelete