Monday, October 11, 2010

Yrgel valmistab Androidi ja iPhone mänge

Tehnopolis tegutsev startup Yrgel Entertainment töötab aktiivselt 3D mängu AvaTaara kallal ning on seadnud sihiks haarata aastaga 40 000 mängijat üle maailma.



Yrgeli tegevjuht Henri Hallik räägib, et ettevõte alustas tegevust tänavu kevadel, kui väikeses tiimis osaleti rahvusvahelisel programeerijate konkursil Ericsson Application Awards. 120 tiimi hulgas saavutati väärikas 14. koht.

Konkursil osaleti AvaTaara mängu prototüübiga. Tegu on 3D mobiilimänguga, kus tegevus toimub õues ning mängu sisu on võitlus kollide või teiste mängijatega. Mäng on tasuta saadaval Android Marketis ning ehkki see on veel tehniliselt toores, on selle seal alla laadinud juba üle 1200 kasutaja. AvaTaara loob mängule lisab atraktiivsust virtuaalse reaalsuse element – liikumiseks mängus pead liikuma ka reaalselt.

Hiljuti osales Yrgel sama mänguga teisel konkursil, mis kannab nime Move Your App 100-Day-Prize. Konkursi peaauhinnaks on reis Silicon Valleysse ja lõunasöök Apple’i asutaja Steve Wozniakiga.

Osaletud on kolmandalgi konkursil - European Satellite Navigation Challenge’il.
Yrgeli noores tiimis segunevad informaatika, tootearenduse ja majanduse kompetentsid.
Hallik ütleb, et tiimi liikmetele on lapsest saadik arvutimängud huvi pakkunud, hiljem ka hobi korras mänge teinud või neid välja mõelnud.

„Lapsena nägin, kuidas toimib PlayStationi programmeerimiskeskkond. Seal mulle mängude pisik külge jäigi,“ ütleb Hallik. „Alguses oli mängude tegemine rohkem hobi, nüüd aina enam äri. Maailma möängude tööstus on juba suurem kui filmitööstus.“

Raha kavatseb Yrgel teenida maksvatelt kasutajatelt, kel võiks olla huvi mängimiseks osta paremaid relvi või kaitset.

Yrgeli omanikud on Lauri Soosaar, Henri Hallik, Ander Avila, Jörgen Ader ja Indrek Ritso.

1 comment:

  1. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
    erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    ReplyDelete