Wednesday, October 13, 2010

Grifir müüb tarkvara USAsse ja Lääne-Euroopasse

Kaks ettevõtlikku inimest, Martin Vallner ja Sven-Olav Paavel lõid palgatöö kõrvalt alustava tarkvarafirma Grifir Software ning müüvad tooteid USA ja Lääne-Euroopa klientidele.

Eesti finantssfääris (näiteks Nasdaq OMXis) palgatööna Java arendusega tegelevate Vallneri ning Paaveli firma Grifir on spetsialiseerunud erinevatele valdkondadele - lisaks Java arendusele veel Adobe Flex ja AIR rakendustele, Adobe Acrobati arendusele ning aina enam ka programmeerimisele iPadi ja iPhone tarvis. Veel sel kuul peaks ettevõttel valmima näiteks esimene mäng iPadile.

Aga hetkel litsentseeritakse kahte nišsikat tarkvaratoodet - PDF Destinator (Adobe plug-in) ning Classic Menu for Office 2007. Esimene neist võimaldab automatiseerida suuremahuliste PDF dokumentide omavahelist linkimist ja väljast viitamist, teine võimaldab kasutada Office 2003 menüüsid Office 2007s.

Vallner ütleb, et firma tegutseb projektipõhiselt ning nüüdseks on Grifir mõlema asutaja jaoks nüüd juba põhitöökoht. „Käimasolevad projektid on seotud elektrooniliste dokumentide liikumisega ning finantsvaldkonnaga. Ettevõtte loomise ajendiks oli soov realiseeria oma senist tarkvaraarenduse kogemust ning ühiselt katsetada erinevaid tootestamise ideid,“ räägib ta.

Vallner lisab, et kõige keerulisem on ettevõtte jaoks müük, seda olukorras, kus toodete klientuur ei veeda veebis tarkvara otsides oma aega. „Me oleme seni kõik litsentsid müünud USA-sse ja Lääne-Euroopasse. Suurim klient on Fortune 500 insenerivaldkonnas nr 1 ettevõte Flour,“ räägib ta.Grifiri osanikud on seadnud eesmärgiks saavutada lähiajal igapäevase projektitöö ja passivse tootemüügi sissetuleku suhteks 50/50. Aina enam tahetakse keskenduda iPhonei ja iPadiga seotud oskusteabe arendamisele, sest selles vallas toimub maailmas väga kiire areng.

1 comment:

  1. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
    erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    ReplyDelete