Thursday, October 21, 2010

Tartu Teaduspargis algab Nanolabi ehitus

Tartu Teaduspark annab teada, et 19. oktoobril sõlmiti AS Eviko'ga ehitusleping Nanolab puhasruumide laborikompleksi ehitamiseks. Ehitus on planeeritud lõppema 2011.a. sügisel ja selleks ajaks valmib Baltikumi suurim omalaadne nanotehnoloogia tootearenduskeskus firmadele.

Nanolabis hakatakse välja töötama lahendusi, millel on potentsiaali jõuda toodetena kiiresti turule. Näitena võib tuua nanotehnoloogilised funktsionaalsed pinnakatted klaasitööstusele, läbipaistvad elektroodid, gaasisensorid ning kontrollitava doosikiirusega mikrokapslid ravimi- ja kosmeetikatööstusele. Nanotehnoloogiat on hinnatud üheks kõige kiiremini arenevaks ja perspektiivsemaks tehnoloogiasektoriks.

Hoone Riia 181b rekonstrueerimise avatud hankemenetlusega riigihankele laekus kaheksa pakkumist, millest edukaks tunnistati madalaima hinnaga AS Eviko ja AS K & H esitatud ühispakkumus maksumusega 26 336 187 Eesti krooni. Nanolabi projekti kogumaksumus on 27,75 miljonit krooni, millest Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus katab 13,87 miljonit krooni ja ülejäänu kaetakse Teaduspargi laenuvahendite arvelt.

Puhasruumide laborihoone projekteeris Projekt Kuubis OÜ. Nanolabi üldpinna suurus on 1013 m2, millest puhasruumide ala hõlmab 432 m2 ning labori- ja muud pinnad 192 m2. Ruumide rentnikuks ja kasutajaks on Nanotehnoloogiate Arenduskeskuse AS ( http://encc.ee/ ).

Miks Tartus ja Tartu Teaduspargis?

Tartus asub Tartu Ülikool ja tema Füüsika Instituut, mis on nanotehnoloogia-alaste uuringute tippkeskus Eestis. TÜ Füüsika Instituudi juures tegutseb Eesti Nanotehnoloogiate Arenduskeskuse AS. Ka mitmed Teaduspargi firmad tegelevad uute materjalide väljatöötamisega näiteks pooljuhtide arendaja AS Clifton ( http://www.clifton.ee/ ) ja sensorite tootja Evikon MCI OÜ ( http://www.evikon.ee/ ).

Lisainfo Tartu Teaduspargi kodulehel

1 comment:

  1. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
    erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    ReplyDelete